Her får du en lækker opskrift på chili con carne med skært kød. Altså uden hakket kød, og den mexicanske chiliret er nem og super simremad.
Chili con carne med skært kød er en lækker simreret fra det mexicanske køkken, og den smager altså himmelsk godt.
Chili con carne kan laves på mange måder, og ofte er det med hakket oksekød.
Men i denne udgave er det med skært oksekød, altså oksekød i tern.
Du kan eventuelt købe et stykke oksebov, og derefter selv skære kødet ud i passende tern. Det er meget nemt.
Opskrift på chili con carne med skært kød
Chili con carne med skært kød (uden hakket oksekød)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 600 gram oksekød evt. et stykke oksebov skåret ud i tern
- 2 løg i tern
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 chili rød, finthakket
- 3 gulerødder i små tern
- 1-2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. kanel
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 1 tsk. chiliflager
- Lidt tabasco efter smag og behag
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dåser vand dåsen fra tomaterne
- 2 terninger oksebouillon
- ½ kop kaffe stærk
- 1 stykke mørk chokolade lille stykke, gerne en 80%
- 2 dåse chilibønner
- Lidt maizena til jævning
- olie
Sådan gør du
- Brun kødet i olie, hvis der bruges meget kød, så gør det ad flere gange. Brug mængde kød som du synes, men 600 gram passer fint til fire personer.
- Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og finthakket chili. Lad det svitse nogle minutter, pas på at løgene ikke tager for meget farve. Krydr med salt, friskkværnet peber, spidskommen, chiliflager og koriander.
- Når det er svitset lidt med, så tilsæt hakkede tomater, vand, bouillon og kanel.
- Lad din chili con carne med skært kød simre så lang tid som muligt - gerne som simremad i 2½ time under låg.
- Tag låget af og tilsæt bønnerne med væske, evt. tabasco og den stærke kaffe.
- Lad det simre UDEN låg i endnu ca. 30 minutter, tilsæt et lille stykke chokolade. Det skal IKKE smage af chokolade, men bare afrunde smagen, lad det smelte.
- Smag din chili con carne til med salt og friskkværnet peber.
Tips
Server di chili con carne med skært kød rygende varm med brød eller ris - og meget gerne creme fraiche.
Lav gerne en stor portion chili con carne til nogle dage, og glæd jer til rester dagen efter, hvor det smager endnu bedre.
Se også disse opskrifter:
Nem opskrift på chili sin carne med mørk chokolade
Chili con carne - nem og krydret gryderet fra Mexico
Barack Obamas berømte chiligryde
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Skriv din mening - på forhånd tak.