Calzone-boller er små indbagte pizzaer. De er perfekte at pakke ned i madpakken eller spise som en lækker snack midt på dagen.
Calzone-boller er indbagte pizzaer med ost og tomatsauce, de er virkelig nemme at lave og så smager de super godt.
Du kan selv vælge, hvilket fyld du foretrækker, da denne opskrift er den klassiske Margherita. Så tilføj bare champignoner, skinke eller pepperoni, hvis du vil.
Jeg synes, opskriften passer rigtig godt som en snack, man kan tage med i madpakken.
Både børn og voksne ville elske at spise en lille pizza i løbet af dagen. Jeg lavede dem forleden til en picnic og der var de perfekte.
Se også opskrift på lækker calzone pizza.
Opskrift på calzone-boller
Calzone-boller - pizzaboller til madpakken
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 2 tsk tørgær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 325 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 8 spsk passata - eller tomatsauce
- 2 tsk oregano
- 200 gram mozzarella - frisk eller revet
Sådan gør du
- Start med at komme vandet i en stor skål, tilføj derefter tørgær og sukker. Rør det sammen og tilføj olivenolie, salt samt en smule hvedemel.
- Rør det sammen og tilføj hvedemel, mens du ælter dejen sammen. Ælt dejen i fem minutter og tilføj eventuelt mere eller mindre mel end angivet. Dejen skal være smidig og en smule klistret.
- Dæk dejen til med viskestykke og lad den hæve i 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader og dæk en bageplade til med bagepapir.
- Put dejen ud på et rent køkkenbord og del den i otte lige store dele. Tag nu et stykke dej og rul den tyndt ud til en cirkel, tilføj en spiseske passata, et drys oregano og cirka en spiseske mozzarella.
- Tag nu den ene side af dejen og fold den over fyldet, så det bliver den karakteristiske calzoneform. Press kanterne sammen og put den hen på bagepladen. Forsæt med al dejen.
- Pensel de færdigfoldede calzone-boller med lidt olivenolie og drys med oregano.
- Bag dem nu i cirka 20 minutter på 200 grader, eller indtil de er gyldne og færdigbagte.
- Server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne opskrift kan også bruges til at lave en stor calzone, men jeg foretrækker faktisk de små versioner, da de er nemme at tage med på farten.
Du kan også bruge opskriften som inspiration til nemme "snyde" calzone ved at bruge færdigkøbt pizzadej i stedet.
Så tager opskriften på calzone-boller nemlig ingen tid at lave.
Se også vores andre pizzaopskrifter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: