Burning love er en af de retter, som man nemt kan twiste, Og her er min opskrift på retten, hvor jeg har lavet den med kylling og luftig rodfrugtmos.
Her får du min version af den populære Burning love ret, som vi på dansk også kalder for brændende kærlighed.
Det er en dejlig hverdagsret til aftensmad, fordi den dels ikke tager lang tid at lave, men også fordi man kan lave den lidt som man selv synes.
Jeg synes det er lækkert med kylling, bacon og rødløg, men du kan sagtens også lave den uden kylling.
Dertil de luftige rodfrugtmos, og den bliver du også glad for.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til burning love
Rodfrugtmos
800 gram skrællede kartofler til mos
200 gram knoldselleri
200 gram persillerod
100 gram smør
Ca. 1 deciliter mælk
Salt og friskkværnet peber
Topping
2 stk. kyllingebryst fileter
300 gram bacon i tern
2 rødløg
1 spiseskefuld engelsk sauce
1 potte persille
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skæres i mindre tern og kommes i gryde.
- Knoldselleri skrælles og snittes i mindre stykker, og det samme med persillerødderne. Mængden af de enkelte rodfrugter er vejledende, så tag dem ikke som nøjagtige mål.
- Hæld vand ved så det netop dækker, og kog nu indtil rodfrugterne er helt møre, hvilket cirka tager 20 minutter. Koges under låg og uden tilsat salt.
- Kyllingefileterne skæres i små tern. Del hvert kyllingebryst i fire strimler på langs, som derefter skæres i tern den anden vej.
- Brun kyllingekødet i lidt smør på en varm pande, og steg cirka fem minutter. Lægges til side.
- Steg derefter baconternene sprøde på panden.
- Rødløg pilles og halveres, hvorefter de snitter i tynde skiver. Kommes ved de sprøde bacontern, og steges indtil de er møre.
- Kom kyllingetern tilbage på panden, og tilsæt en spiseskefuld engelsk sauce. Krydr med peber og eventuelt en smule salt.
- Hæld vandet fra de kogte rodfrugter, og lad dem dampe af.
- Tilsæt smør i mindre tern, og mos kartoflerne til en luftig kartoffelmos sammen med lidt mælk. Lun eventuelt mælken inden den kommer i mosen. Smag din rodfrugtmos til med salt og peber.
Burning love anrettes med rodfrugtmos i bunden, og derefter topping på.
Drys med finthakket persille og servér straks. Nemt og godt.
Serveres eventuelt med et stykke brød til.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.