Du skal prøve at bage disse burgerboller med bageenzymer og hvedesur. Fyldige og luftige burgerbrød, der samtidig er meget nemme at lave.
Her får du min nemme opskrift på burgerboller med bageenzymer og hvedesur, og du får ikke bedre og mere luftige brød til dine burgere.
Det lyder måske teknisk og besværligt med både bageenzymer og hvedesur, men begge købes som færdigt pulver hos specialbutikker eller på nettet. Det er såmænd ganske simpelt.
Til gengæld får du burgerboller, der bare er en tand bedre, og hvor holdbarheden i øvrigt også er lidt længere.
Opskriften giver 12 store og flotte burgerboller.
Her er der mere om hvad bageenzymer er for en størrelse.
Ingredienser til burgerboller med bageenzymer
3,5 deciliter lun mælk
40 gram gær
1 æg
500 gram hvedemel
1 teskefuld bageenzymer
1 teskefuld hvedesur
1 teskefuld salt
2 teskefulde sukker
50 gram meget blødt smør
Til pensling
1 æg
1 sjat mælk
Fremgangsmåde
- Mælk og gær blandes sammen i skålen til røremaskinen, og du anvender dejkrog. Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt et æg og rør det ud.
- I en anden skål vejes hvedemel af, og det blandes med bagenzymer, hvedesur, salt og sukker.
- Ælt det ind i dejen, kom bare det hele i røreskålen på én gang. Tilsæt også det bløde smør.
- Lad nu dejen ælte i 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på bordet, del i to lige store stykker, som spændes op til to store boller. Lad dem hvile fem minutter på køkkenbordet.
- Del i hvert stykke dej i seks lige store stykker, så du har 12 burgerboller i alt. De skal veje omkring 90 gram pr. styk. Spænd op til boller, sæt på en bageplade (jo, de kan sagtens være der alle 12, selvom pladsen ser lidt trang ud), og tryk dem flade til burgerboller.
- Pisk æg og lidt mælk sammen, hvorefter burgerbollerne pensles. Tryk let i alle bollerne med en gaffel, så du får lavet et prikket mønster.
- Stil en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad nu burgerbollerne hæve i 40 minutter.
- Forvarm imens ovnen til 225 grader vrmluft.
- Bag dine burgerboller med bageenzymer i cirka 10-12 minutter, så de er flotte og gyldne.
Lad burgerbollerne køle af på en rist, og derefter er de klar til burgere. Se blandt andet her hvordan du laver cafeens burger.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Burgerboller med bageenzymer
Inga Henneberg
Hej Holger
Hvor kan man købe hvedesur?
Mvh Inga Henneberg