Her får du en lækker opskrift på bruschetta med tomat. Den nemme tomatbruschetta er en klassisk italiensk antipasto, som er klar på 15 min.
Bruschetta med tomat er en klar favorit hos mig, når vi taler om nemme og lækre forretter.
I Italien kalder man det en antipasto, og bruschetta er også en vaskeægte klassiker i det italienske køkken.
Tomatbruschetta laves på forskellige måder, men her er mit bud på den fantastiske bruschetta, som altså ikke tager mere end 15 minutter at lave. Alt i alt.
Opskriften på tomatbruschetta er beregnet til fire personer, med to stk. bruschetta til hver. Velbekomme.
Opskrift på bruschetta med tomat
Ingredienser
- 8 skiver brød evt. flutes eller lille ciabatta
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 fed hvidløg presset
- 8 teskefulde tomatpure
- 8 små tomater gerne dadeltomater, i kvarte
- Lidt oregano tørret
- Lidt flagesalt
- 8 blade basilikum
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade eller lignende med bagepapir.
- Skær otte skiver godt brød, naturligvis gerne italiensk brød til en rigtig tomatbruschetta. Eks. ciabatta. Find opskriften på hjemmelavet ciabattabrød i linket under ingredienserne.
- Kom olivenolie i en lille skål, pres hvidløgsfed i og rør det sammen.
- Pensl brødskiverne med hvidløgsolien, og læg dem på bagepladen.
- Fordel derefter lidt tomatpure på brødskiverne samt kvarte dadeltomater. Andre små tomater kan naturligvis også anvendes.
- Drys med oregano og lidt flagesalt, og slut af med et smukt blad basilikum.
- Bruschetta med tomat skal nu bages ca. 10 minutter i ovnen.
Næringsindhold
Tips
Bruschetta med tomat serveres straks som en lækker hapser eller forret, det italienerne kalder for antipasto.
Se også disse opskrifter på antipasto: