Prøv denne vidunderlige opskrift på brunkager med pistacienødder, hvor brunkagedejen laves med hele pistacienødder og mandler. Perfekte til julen.
Brunkager med pistacienødder er en særlig luksusudgave af brunkagerne, og de smager altså virkelig godt.
Den i forvejen lækre brunkagedej tilsættes hele pistacienødder og smuttede mandler, hvorefter dejen skæres i tynde skiver og bages ved 185 grader.
Det giver brunkager med endnu mere smag - og så er de super flotte.
Opskriften giver cirka 100 brunkager, afhængig af hvor tykt du skærer dem ud. Men jeg vil anbefale cirka tre millimeter i tykkelsen.
Opskrift på brunkager med pistacienødder
Brunkager med pistacienødder og mandler
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 200 gram smør
- 200 gram brun farin
- 125 gram lys sirup
- 1 teskefuld potaske med lidt top
- 1 spiseskefuld vand
- 400 gram hvedemel
- 2 teskefulde kanel
- 1 teskefuld ingefær stødt
- 1 teskefuld allehånde
- 1 teskefuld nelliker stødte
- 1 citron - lidt revet økologisk citronskal
- 30 gram pistacienødder pillede
- 75 gram mandler smuttede
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en tykbundet gryde og varmes op.
- Brun farin måles af sammen med lys sirup og kommes i gryden, hvor det røres ud.
- Rør potaske ud i lidt koldt vand, og rør også det ud i brunkagedejen,
- Hvedemel blandes med kanel, ingefær, allehånde og nelliker, og det hele kommes i gryden på samme tid. Røres igen ud.
- Riv lidt citronskal i, og tilsæt også de smuttede mandler og pistacienødder.
- Vælt brunkagedejen ud på køkkenbordet, og del den i to lige store stykker. Tril dem til to aflange stænger, som pakkes ind i bagepapir.
- Læg brunkagedejen i køleskabet til næste dag, eller i fryseren en times tid. Det bedste er dog tålmodighed og lad dejen hvile i køleskabet i mindst 24 timer.
- Skær tynde brunkager af stængerne, og læg dem på bagepapir på bageplade.
- Brunkager med pistacienødder bages ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka otte minutter.
Lad dine brunkager med pistacienødder køle helt af inden du spiser dem, så brunkagerne når at blive sprøde.
Opbevares i en kagedåse/lufttæt beholder.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her