Brunkål - opskrift på en klassisk ret. Brunkålen laves af hvidkål, der først brunes af i en gryde, og derefter steges færdig i ovnen.
Brunkål er en gammel, dansk ret, som stadig smager godt. På trods af et blakket ry om, at brunkålen giver luft i maven.
Mormor lavede den, og brunkålen er heldigvis aldrig forsvundet ud af det danske køkken.
Brunkålen passer fortrinlig til blandt andet en medisterpølse.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til brunkål
1 lille hvidkål
2 skalotteløg
1 laurbærblad
2 spiseskefulde lys sirup
5 deciliter kalvefond
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste blade på hvidkålen, og snit den derefter i tynde strimler. Undgå stokken.
- Skalotteløg pilles og hakket fint.
- Smelt lidt smør i en stor stegegryde, der kan tåle at gå i ovnen.
- Svits så hvidkål og skalotteløg så det tager farve.
- Krydr med friskkværnet peber.
- Fordel lidt lys sirup ud over den brunede kål, og hæld så kalvefonden ved.
- Tilsæt også et laurbærblad.
- Vend det rundt, og stil så gryden i ovnen ved 170 grader varmluft. Der skal ikke være låg på gryden.
- Nu skal brunkålen steges færdig i ovnen og det tager cirka en times tid. Vend den gerne rundt et par gange undervejs.
- Tag den færdige brunkål ud af ovnen, og smag den til med lidt salt.
Server brunkålen sammen med et stykke medisterpølse.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Brunkål