En nem og hurtig opskrift på brunede kartofler af glaskartofler. Lækre sukkerbrunede kartofler med kartofler fra glas. God til juleanden.
Brunede kartofler af glaskartofler har hos nogle et noget blakket ry, men faktisk kan du sagtens anvende de nemme kartofler fra glas til de sukkerbrunede kartofler.
Når du laver de brunede kartofler med hjemmekogte kartofler vil du opleve lidt mere bid og friskhed i kartofler i forhold til glaskartoflerne, men til gengæld er det nemmere blot at dryppe kartofler fra glas af - og derefter brune dem i sukker og smør.
Her er i hvert fald fremgangsmåden, når du bruger glaskartofler til de populære sukkerkartofler.
Opskrift på brunede kartofler af glaskartofler
Brunede kartofler af glaskartofler (den nemme opskrift)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTSådan gør du
- Kartoflerne hældes ud af glassene og ned i et dørslag, og derefter skylles de grundigt med vand. Det er vigtigt, at de brunede kartofler af glaskartofler dryppes godt af.
- Du kan evt. overhælde kartoflerne med kogende vand - og derefter lade dem dryppe af.
- Kom sukker på en pande og stil den kogepladen.
- Varm panden op ved en god varme indtil sukkeret er smeltet og begynder at karamellisere.
- Tilsæt derefter smør og lad det bruse af i sukkeret. Du skal ikke på noget tidspunkt røre i sukkermassen, men blot dreje panden lidt rundt.
- Kom nu de afdryppede glaskartofler på panden, og pas på det ikke sprutter op dig med rygende varm karamel.
- Drej panden rundt så karamellen stille og roligt fordeler sig på de brunede kartofler af glaskartofler.
- Brun kartoflerne i ca. 6-8 minutter indtil de flotte og indsvøbt i karamel hele vejen rundt. Du skal gøre det ved en god varme, så karamellen ikke begynder at stivne.
Tips
De brunede kartofler af glaskartofler er nu klar til servering.
Sukkerbrunede kartofler anvendes jo blandt andet til andesteg til juleaften, men også ved andre lejligheder.
Prøv også de lækre kartofler til en klassisk medisterpølse.
Se også disse opskrifter:
Skriv din mening - på forhånd tak.