Brunchpandekager med bacon og basilikum er svampede og lækre. Dejen indeholder blandt andet små stykker bacon, krydderurter og revet ost.
Brunchpandekager behøver ikke at være søde. Disse tilhører det salte køkken, og er virkelig gode at servere til en brunch.
De bliver svampede og luftige som de små amerikanske pandekager, vi kender, og så har de en god smag blandt andet takket være revet Grana Padano-ost fra Italien og små stykker stegt bacon.
Se også: Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej
Man kan tilføje alle de friske krydderurter, man vil. Jeg selv bruger basilikum og oregano - begge friskhakkede - samt et par forårsløg.
Server pandekagerne. med sprødstegt bacon, hakkede radiser og eventuelt en skål god, grøn salat med vinaigrette.
Opskrift på brunchpandekager med bacon
Ingredienser
- 1 spsk smør - smeltet
- 1.75 dl hvedemel
- 1 æg
- 1.25 dl mælk
- 1.5 tsk bagepulver
- 1 dl Grana Padano - fintrevet
- 2 stk forårsløg - hakket
- 2 spsk basilikum - hakket
- 1 spsk oregano - hakket
- 2 stk bacon - stegt, i små stykker
- salt og friskkværnet peber
- smør - til stegning
Sådan gør du
- Begynd med at stege en pakke bacon - eller to. Du skal bruge et par skiver til pandekagedejen, resten serverer du sammen med dine brunchpandekager. Når bacon er stegt, lægger du dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning.
- Smelt en spiseskefuld smør og sæt til side.
- Bland mel, fintrevet Grana Padano-ost og bagepulver i en skål.
- Pisk æg og mælk sammen.
- Hæld mel-blandingen i æggeblandingen, mens du pisker. Tilsæt smeltet smør.
- Hak forårsløg og de friske krydderurter. Smuldr to skiver bacon til små stykker.
- Vend løg, krydderurter, ost samt salt og peber i dejen.
- Smelt smør på en pande og kom fire klatter dej på panden, så du har fire pandekager. Steg tre minutter på hver side.
- Server med hakkede radiser, baconskiver og eventuelt en grøn salat.
Tips og opskrifter
Hvis du har været ude og investeret i en frisk basilikumsplante samt en Grana Padano, kan du eventuelt lave en pesto og hælde ud over pandekagerne.
Pas på salt-doseringen, når du hælder salt og peber i dejen, da bacon og ost begge har en salt smag.
Se også: Bananpandekager - nem og sund opskrift uden sukker

Comments
No Comments