Brunchæg med tomat er nem at tilberede i små og ovnfaste skåle (ramkiner). Æggene er fremragende til både morgenmad og brunch.
Opskriften på brunchæg med tomat er beregnet til fire personer.
Ingredienser til brunchæg med tomat
6 æg
4 skiver parmaskinke
4 små tomater
4 spiseskefulde friskhakket purløg
Salt og friskkværnet peber
Lidt smør
Fremgangsmåde
- Smør fire ramekiner (små ildfaste skåle) grundigt med smør, og læg en skive parmaskinke i bunden af hver skål. Skinken må gerne dække det meste af bunden.
- Hak tomaterne groft, og kom en hakket tomat ned i hver skål.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen med en gaffel. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fordel æggemassen i skålene, og drys med purløg.
- Hæld lidt kogende vand i et ildfast fad, og sæt skålene med æggemassen i. Vandet skal blot dække 2-3 centimeter op på siden af skålene.
- Bag nu brunchæggene i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 minutter. De er færdige når de er svulmet godt op.
Server straks - eventuelt til et stykke hjemmebagt rugbrød uden surdej.
Du kan enten servere æggene i skålene - eller vende dem ud inden.
Se også mine opskrifter på: