Browniemuffins er ligesom mini brownies med en intens smag af chokolade og den lækreste bløde midte. På toppen er de dejligt sprøde.
Browniemuffins smager lige som brownies, som du kender dem. De er bare mindre og bagt i muffinsform, dermed er de gode til picnic eller i madpakken.
Kagerne har den blødeste midte, som smelter på tungen og en sprød skorpe.
De er virkelig nemme at lave. Det tager kun kort tid at bikse dejen sammen og så bages de i kun 20 minutter, så de beholder deres karakteristiske tekstur, som vi alle elsker.
Jeg bruger mørk chokolade, da jeg er kæmpe fan af en intens smag af chokolade, men du kan selvfølgelig godt bruge lys eller en blanding af de to.
Opskrift på browniemuffins
Browniemuffins med blød midte
Ingredienser
- 160 gram mørk chokolade
- 70 gram smør - usaltet
- 150 gram sukker
- 3 spsk brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 stk æg
- 1 spsk kaffe
- 70 gram hvedemel
- 3 spsk kakaopulver
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Start med at hakke chokoladen og tilføj den til en lille gryde, tilføj også smørret. Smelt det nu sammen.
- I en separat skål blandes sukker, brun farin og æg sammen, pisk det let og tilføj kaffe og den smeltede chokolade.
- Tilføj nu kakaopulver, hvedemel og salt og rør dejen sammen.
- Fordel dejen i otte muffinsforme.
- Bag dem nu i cirka 20 minutter i en forvarmet ovn ved 190 grader. De skal være en smule flydende i midten, men toppen skal være blank og se færdigbagt ud. Nu er dine browniemuffins klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Lav gerne browniemuffins dagen i forvejen, da de næsten smager endnu bedre, når de har været på køl natten over.
Se også disse opskrifter:
Chokolademuffins - de store og svampede
Del dine ideer og tanker med os andre her: