Brookies er enhver chokoladeelskers drøm. Det er en brownie med chokolade-cookie ovenpå. Virkelig lækkert for os, der elsker begge dele.
Brookies er fuld af smag af chokolade. Denne kage er faktisk perfekt, da den både er en brownie, og har et lag af cookiedej ovenpå. Amerikas to favoritkager kombineret i en kage.
Jeg har tilføjet en smule kaffe i selve brownielaget og lidt ekstra salt i cookielaget, da det giver en god dybde i smagen, og balancerer sødmen på en rigtig god måde.
I opskriften har jeg både brugt mørk chokolade i dejen og lyse chokoladeknapper til at pynte cookielaget med.
Opskrift på amerikanske brookies
Ingredienser
Brownielaget
- 115 gram usaltet smør smeltet
- 50 gram sukker
- 50 gram rørsukker
- 1 stk æg
- 15 gram kakao
- 1 knivspids salt
- 30 gram hvedemel
- 50 gram mørk chokolade
Cookielaget
- 115 gram smør stuetemperatur
- 50 gram sukker
- 25 gram rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stk æg
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk bagepulver
- ⅛ tsk natron
- 80 gram hvedemel
- 50 gram mørk chokolade
- 20 gram chokoladeknapper mælkechokolade
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 175 grader og smør en kageform på cirka 20 centimeter.
- Først laves brownielaget: Start med at tage en skål og tilføj smeltet smør og kakaopulver, rør det godt sammen og tilføj derefter sukker, rørsukker og æg. Rør det sammen.
- Tilføj derefter hvedemel og salt og rør dejen let sammen. Skær den mørke chokolade groft og tilføj til dejen, rør det sammen og hæld dejen i kageformen. Stil den nu til side.
- Start nu med cookielaget. I en skål tilføjer du stuetempereret smør, sukker og rørsukker. Pisk det godt sammen i fem minutter. Tilføj derefter ægget og pisk det sammen i et lille minut.
- Tilføj vanilje, bagepulver, salt, natron og hvedemel. Vend dejen sammen, skær den mørke chokolade groft og tilføj den til dejen. Rør det godt sammen.
- Put nu cookielaget ovenpå brownielaget og smør det forsigtigt jævnt ud på kagen, pas på med ikke at blande de to deje sammen. Drys derefter chokoladeknapperne ud over cookielåget.
- Dæk kagen med sølvpapir og put den i ovnen, bag den i 15 minutter dækket til. Fjern derefter sølvpapiret og bag den i yderligere 15 minutter, eller indtil den er gylden.
- Lad den køle ned, og så er dine brookies klar til blive skåret ud og serveret.
Tip
Prøv også at tilføje valnødder til browniedejen, det er super lækkert med konsistensen fra de sprøde nødder.
Du kan også komme mørk chokolade på cookielåget, men det giver ikke helt samme cookie-effekt på dine brookies.
Se også andre opskrifter på brownies:
Verdens bedste brownie cookies
Brownies med cream cheese swirl
Aase Lindberg
Der er en fejl i opskriften, min bund blev slet ikke bagt skulle der stå 130 g mel i stedet for 30 g