Sådan bager du et dejligt brød med ølands hvede fra Gram Slot i Sønderjylland. Du kan selvfølgelig også bruge andre meltyper.
Opskriften giver 12 brød med ølands hvede.
Ingredienser til brød med ølands hvede
2,5 deciliter lunkent vand
30 gram gær
100 gram økologisk fuldkorns ølands hvede fra Gram Slot
50 gram majsmel
125 gram almindeligt hvedemel
1 teskefuld rørsukker
1 teskefuld fint salt
Sådan bager du et fantastisk brød med ølands hvede:
- Kom det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i vandet.
- Bland ølands hvedemel sammen med majsmel og almindeligt hvedemel, og ælt det gradvist ind i dejen.
- Tilsæt rørsukker og salt, og ælt nu dejen grundigt igennem. Du kan lave brødene i hånden eller på en røremaskine.
- Læg et fugtigt viskestykke over skålen, og lad nu dejen hæve en halv time.
- Slå så let dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker.
- Tril dem til boller eller lav mere rustikke brød ved blot at sætte dejstykkerne over på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg igen et fugtigt viskestykke over, og lad nu brødene efterhæve i 30 minutter.
- Pensl med mælk og bag dem nu i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Tag dem ud af ovnen når de gyldne som på billedet.
Lad dine ølands brød køle af på en rist, og server dem lidt smør til maden.