Super god opskrift på broccolisalat med bacon. Salaten laves nemt med dampet broccoli, bacon og andre lækre ingredienser.
Broccolisalat med bacon er en af de meget populære salater, og den er da også meget nem at lave.
Kombinationen af letdampet broccoli og bacon er genial, og salaten er fremragende tilbehør til retter med kød.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til broccolisalat med bacon
100 gram tørsaltet bacon
1 broccoli (gerne økologisk)
70 gram tørrede tranebær
1 lille rødløg
2 håndfulde græskarkerner
Dressing
Olivenolie
Citronsaft af en halv økologisk citron
Fremgangsmåde
- Skyl broccoli og del den i mindre buketter.
- Kog en gryde op med en halv liter vand og kom lidt salt ved.
- Når vandet spilkoger kommes broccolibuketterne i, og nu skal de blot dampes i et minut.
- Hæld så straks vandet fra, og lad broccolien køle lidt af.
- Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en teflonpande. Læg dem på et stykke køkkenrulle, så den værste fedtmængde suges af.
- Rist græskarkernerne på en meget varm pande, så de bliver gyldne og lugter dejligt af ristede kerner.
- Rødløg pilles og skæres i tynde skiver
- Skær eventuelt de dampede broccolibuketter ud i mindre og mundrette stykker og kom dem i en salatskål. Stokken kan også anvendes.
- Fordel nu bacontern, tørrede tranebær, rødløg og ristede græskarkerner over, og vend det rundt.
- Dressingen røres sammen og dryppes over.
- Vend igen broccolisalaten forsigtigt sammen, og lad den nu trække en halv time inden servering.
Broccolisalat med bacon kan nydes som den er, og er god til frokost eller madpakken.
Men servér den også til langtidsstegt kylling eller en mør culotte.
Se også mine opskrifter på: