Bondepige med slør er mormormad til kaffen. Æbledesserten er kendt fra gamle dage, og laves lagvis med æblekompot og ristet rugbrød.
Til bondepige med slør til fire personer skal du bruge:
600 gram æbler
0,5 deciliter vand
100 gram økologisk rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
2 spiseskefulde brun farin
200 gram godt rugbrød
2,5 deciliter piskefløde
50 gram mørk chokolade
Sådan laver du den bedste bondepige med slør:
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær så æblerne i mindre tern, som du kommer i en gryde sammen med lidt vand.
Kog æblegrøden i cirka 20 minutter, så æblerne bliver kogt helt møre. Rør nu rørsukker og vaniljesukker i, og lad æblegrøden køle helt af.
Smuldr rugbrødsskiverne så fint som muligt. Kom en skefuld smør på panden, og rist nu det smuldrede rugbrød sammen med et par spiseskefulde brun farin.
Brødet skal ristet sprødt, og det gør du ved at ryste panden nogle gange undervejs. Fordel det sprøde rugbrød på et stykke bagepapir, hvor det kan ligge og tørre og køle af.
Pisk flødeskummet og smag det til med en teskefuld vaniljesukker, så det får en smule sødme.
Så er du klar til anretningen, som du kan lave i fire portionsglas.
Start med at lægge lidt rugbrød i bunden af glasset, dernæst æblekompot, og så et lag rugbrød oven på æblerne.
Så kommer du en god klat flødeskum på, inden du river lidt mørk chokolade ud over din bondepige med slør.
OBS: Har du ikke portionsglas, kan du bruge almindelige drikkeglas eller små skåle, der dog skal have lidt kant.
Du kan bruge alle typer rugbrød til en bondepige med slør, og det er fint at bruge fuldkornsbrød. Det vigtige er, at du smuldrer brødet godt inden ristningen på panden.
Bondepige med slør laves af æbler og ristede stykker rugbrød, og desserten minder om en gammeldags æblekage. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her