Boller til madpakken bages med en god del fuldkorn, så de mætter godt.
Vi har bagt disse madpakkeboller med fuldkorns hvedemel fra Gram Slot i Sønderjylland.
Du skal bruge - giver 14-16 gode boller/brød til madpakken:
325 gram økologisk hvedemel (vi bruger økologisk hvedemel fra Grupe & Claus Meyer)
200 gram økologisk fuldkorns hvedemel fra Gram Slot (kan købes i alle Rema 1000 butikker)
3 deciliter sødmælk
100 gram smør
50 gram gær (en hel pakke)
1 æg
1 teskefuld fint salt
2 teskefulde økologisk rørsukker (eller almindeligt hvidt sukker)
Bagetid for madpakkeboller: 14-15 minutter ved 200 grader varmluft
Anden opskrift: Chokoladekage med kokos - opskrift med billeder
Sådan bager du boller til madpakken med fuldkorn:
- Varm sødmælken forsigtigt op i en lille gryde sammen med smørret. Det skal være lunkent (cirka 37 grader), men må ikke blive for varmt, for så ødelægger du gæren. Smørret skal smeltes næsten ud i mælken.
- Hæld så mælk og smør op i en skål til din røremaskine (du kan også ælte dejen med hænderne).
- Kom lidt af melet i sammen med gær, som du smuldrer i. Ælt gæren godt ud, og tilsæt så gradvist mælk, resten af melet, et æg, sukker og salt. Ælt det godt igennem ved næstlaveste hastighed i 8-10 minutter.
- Kom et viskestykke over skålen, og lad dejen til vores boller til madpakken hæve i 30 minutter. Hævetiden er vigtig, da den giver smag til brødet.
- Kom så lidt mel (denne mængde er ikke med i opskriftens mål) ud på bordet, og ælt dejen let igennem med hænderne.
- Kom bagepapir på en bageplade, og drys en smule økologisk fuldkorns hvedemel fra Gram Slot ud på papiret.
- Form så dine madpakkeboller som du synes. Du kan trille runde boller - eller udstikke firkantede brød med en plastikbeholder. Tryk dejen lidt flad med hænderne, og tryk ud.
Anden opskrift: Hjemmelavet sødmælks franskbrød
Når dine boller til madpakken er kølet lidt af, kan du pakke dem i fryseposer, og smide dem i fryseren. Brødene er fryseegnet.
I stedet for at bruge disse brød til madpakken, kan du også servere dem lune som madbrød.
Comments
No Comments