En nem og hurtig opskrift på boller med chokolade. Chokoladebollerne bages med bagefaste chokolade chunks, og dejen behøver ikke at hæve inden bagning.
Boller med chokolade er altid et hit, og de behøver ikke tage lang tid at lave.
Her får du en opskrift på de vidunderlige chokoladeboller, hvor du ikke behøver at lade dejen hæve.
Der er så meget gær i dejen, at bollerne blot skal bages, hvor de så hæver fint op under turen i ovnen.
Har du mere tid, kan du dog sagtens lade dem hæve 20 eller 30 minutter. Så bliver de blot endnu mere luftige.
Jeg har anvendt bagefaste chokolade chunks i bollerne, men du kan også blot hakke en plade mørk chokolade.
De bagefaste chokolade chunks har dog den fordel, at de ikke flyder ud under bagningen. Du kan blandt andet købe dem på nettet hos Bent fra Bagekurset i Ribe.
Opskriften giver 16 lækre boller med chokolade.
Ingredienser til boller med chokolade
225 gram mælk
50 gram gær
600 gram hvedemel
60 gram sukker
200 gram smør
2 æg
Et nip salt
75 gram mørk chokolade
1 æg
En sjat mælk
Fremgangsmåde
- Forvarm oven til 200 grader varmluft. Boller med chokolade bages bedst ved en god varme, så de får en god skorpe.
- Lun mælken til ca. 37 og smuldr gæren i. Rør det sammen, så gæren opløses helt i den lune mælk.
- Hæld det i en røremaskine med påmonteret dejkrog.
- Smør smeltes og køles lidt ned. Det må ikke være så varmt, at det dræber gærceellerne når det kommer i dejen!
- Vej hvedemel af sammen med sukker, og rør det sammen med et nip salt.
- Ælt nu melet gradvist ind i dejen sammen med det smeltede smør og æg. Det skal blot æltes igennem ved middel hastighed i cirka fem minutter.
- Til sidst kommes chokolade chunks i dejen og det æltes kort sammen.
- Nu har du cirka 1.200 gram dej til boller med chokolade. Dejen deles i 16 lige store stykker, der hver vejer cirka 75 gram.
- Spændes op til boller og sættes på bageplade med bagepapir. Sæt fire i hver række på hvert led, og de må gerne stå relativ tæt, så de vokser sammen under bagningen. Gerne med en god centimeter imellem hver bolle.
- Pisk et æg sammen med en sjat mælk og pensl chokoladebollerne grundigt.
- Stil pladen med bollerne ind i ovnen, og her skal de bages i ca. 15 minutter, så de er tilpas bagt af.
Efter bagning
De færdigbagte boller med chokolade køles af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.
Frysning af boller med chokolade
Du kan sagtens fryse de skønne chokoladeboller ned.
Lad dem køle af efter bagning, hvorefter de pakkes i fryseposer og kommes på frost.
Chokoladebollerne er bedst når de tøs op ved stuetemperatur, eller giver dem et minuts tid ved cirka 350W.
Se også mine opskrifter på: