Bønnesalat med cashewnødder tager ingen tid at lave. En fin salat med få og gode ingredienser, som kan serveres til en række retter.
Bønnesalat med cashewnødder er lynhurtigt at lave og kan blandes på ti minutter.
Denne bønnesalat er et dejligt tilbehør, som kan serveres til alt fra vegetarlasagne til forloren hare og dampet rødtunge.
Her bruges frosne bønner, haricots verts, som tør op på panden med smør, hvidløg og løg.
Det giver bønnerne smag, det samme gør cashewnødderne, som naturligvis kan erstattes af alle mulige andre nødder og mandler.
Opskrift på bønnesalat med cashewnødder
Ingredienser
- smør
- 2 fed hvidløg fintrevet
- 350 gram haricots verts bønner frosne
- 1 løg halveret i skiver
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk paprika
- 1 lime saften herfra
- 2 håndfuld cashewnødder honningristede
Sådan gør du
- Smelt smør i en sauterpande og tilføj hvidløg og løg, svits ved lav varme, til løget er blancheret.
- Kom bønnerne ved og og lad dem tø ved lav varme.
- Tilføj salt, peber, paprika og lime saft og vend godt sammen.
- Lad det hele lune, til bønnerne er helt optøet - det tager ca. fem minutter.
- Hæld hele blandingen i et fad og top op med nødderne.
Tip
Husk altid at varme bønner op, før du spiser dem. Også selvom de skal bruges kolde i en salat.
Sagen er, at rå bønner indeholder stoffet lektin, som kan give mavepine og diarre. Du bliver ikke nødvendigvis syg, men det er ikke værd at løbe risikoen.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.