Bocuse d'Or er verdens mest prestigefyldte kokke-konkurrence, og en dansk kok har netop sikret sig sølv i Europa. Se alle hans retter.
Bocuse d'Or er verdens mest fornemme konkurrence i kokkebranchen. Og Danmark har klaret sig flot i mange år. I år er vi allerede godt på vej.
Den danske kok Ronni Vexøe Mortensen har netop vundet sølv i den europæiske Bocuse d'Or konkurrence.
Guldet snuppede Norge, men både det norske kokkehold og det danske skal videre til selve hovedkonkurrencen med kokke fra hele verden i Lyon næste år.
Fem timer og 35 minutter. Mere tager det ikke for verdens bedste kokke at lave to forskellige retter, som ligner de smukkeste kunstværker.
I den europæiske finale i år fik kokkene udfordringen, at de skulle kreere to retter med henholdsvis fisk og vagtler i hovedrollen. Garniture og sauce kunne de selv vælge frit.
- Vi leverede det, som vi har trænet rigtig mange gange. Det er absolut kun i småtingsafdelingen, at der er noget, vi kunne have gjort bedre, siger Ronni Vexøe Mortensen, der har haft Sebastian Holberg Svendsgaard med på teamet.
Derudover har stjernekokken Rasmus Kofoed coachet. Han er den eneste kok i verden, der har deltaget i Bocuse d'Or tre gange og vundet både guld, sølv og bronze i 2011, 2007 og 2005.
Menuen der sikrede sølvet
Ålemalle ”Planteriget”
Letrøget ålemalle stegt med jomfruhummer, østers og tørrede ramsløg
”Marmoreret” ålemalle med svampe, estragon og hjertemuslinger
Sprød kartoffelring
Syltet glaskål med hasselnødder
Kartoffel med cremet æggeblomme og osteperler
Morkelgelé med skovsvampe og østersplanter
Æble med alger og broccolistok med søl
Cremet sauce med muslingesaft, mild peberrod og persilleolie
Vagtel ”Babettes Gæstebud”
Hel farseret vagtel stegt med enebær og grillet hjerte, skind og lever
Vagtellår med brunede løg og sprøde vagtelfødder
Letrøget vagtelæg, kartoffel med urter og cremede ærter med estragon og ramsløg
Pære glaseret med rødbedesaft og syltet hyld (vegansk)
Tørrede, gelerede og cremede vilde med blomkålsstok (vegansk)
Sauce på grillede vagtelvinger med vagtelfedt, timianblade og syltede frø, timianblade og syltede frø.
Del dine ideer og tanker med os andre her: