Se her hvordan du laver blomkålsris i ovn som lækkert tilbehør. Beregn et groftrevet blomkål til fire personer, og følg så denne opskrift.
Blomkålsris i ovn som lækkert tilbehør erstatter kartofler, ris eller pasta. Og det mætter lige så meget.
Derfor er blomkålsrisen en fin erstatning, der samtidig jo er meget sund.
Jeg vil anbefale, at du steger blomkålsrisen i cirka 12 minuttter i ovnen. Du kan selvfølgelig sagtens give den nogle minutter mere, men efter at have prøvet mig en del frem, synes jeg 12 minutter giver den perfekte smag.
Men smag og behag er jo som bekendt forskellig 🙂
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til blomkålsris
1 stor blomkål
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
- Fjern først de yderste blade på blomkålen, og skær den nederste del af stokken fra. Smid det ud.
- Derefter deles blomkålen i kvarte, som rives på den grove side af et rivejern.
- Kom den revne blomkål i en skål, og hæld lidt olivenolie i, inden du også giver den lidt salt.
- Vend det godt rundt, og fordel så den revne blomkål på en bageplade med bagepapir. De skal lægges i så jævnt et lag som muligt.
- Stil pladen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor blomkålsrisene nu skal bages i 12 minutter.
- Halvvejs kan du med fordel lige vende blomkålsrisene rundt.
- Tag dem ud af ovnen og anret dem i et fad.
Se også mine opskrifter
Din vurdering
-
Blomkålsris i ovn
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments