Her er en super nem opskrift på bløde pølsehorn, og opskriften er uden æg. Dejen æltes sammen på røremaskine, og hævetiden er ikke så lang. Kan fryses ned.
Se min nemme opskrift på pølsehorn her.
Opskriften giver ca. 30 stk.
Ingredienser til bløde pølsehorn
3,5 deciliter lunkent vand
50 gram gær
600 gram hvedemel
2 spiseskefulde sukker
1 teskefuld salt
75 gram smør
Pølsehornene pensles med vand og drysses med sesamfrø.
Fremgangsmåde
- Vand hældes i skålen til røremaskinen, og gæren røres ud i vandet.
- Tilsæt så hvedemel (hold lidt tilbage) sammen med sukker og salt og ælt dejen igennem ved lav hastighed i tre minutter.
- Smørret blødgøres i mikrobølgeovn eller ved stuetemperatur (men det skal ikke smeltes, blot være meget blødt9, og æltes ind i dejen. Tilsæt eventuelt det sidst mel, men dejen skal være lidt blød i det - uden at være tynd.
- Ælt ved høj hastighed i fem minutter, derefter fem minutter ved lav hastighed. Overdæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve lunt i 15 minutter.
- Del dejen i to lige store stykker, og rul hvert stykke (et ad gangen, selvfølgelig) ud i cirka 60 gange gange 12 centimeter. Del i strimler på cirka fire centimeter, så du får 15 strimler af hvert stykke dej.
- Læg en brunchpølse eller et stykke almindelig pølse på hvert stykke og rul dem sammen.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og der kan være 15 pølsehorn på hver plade.
- Pensl pølsehornene med vand og drys med sesamfrø, hvorefter pølsehornene efterhæver i 30 minutter. Gerne overdækket.
- Bag de bløde pølsehorn i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og de skal have cirka 10 minutter.
Pølsehorn med ketchup
Du kan sagtens lave pølsehorn med ketchup.
Her pensles dejen med lidt ketchup inden du lægger pølsen på, hvorefter den rulles sammen.
Bagetiden er selvfølgelig den samme.
Fryseegnet
De færdigbagte pølsehorn kan fryses ned.