Se hvordan du laver bløde burgerboller med sesam a la brioche. Burgerbollerne er hurtige at røre sammen, og dejen er nem at arbejde med.
Bløde burgerboller med sesam, som i virkeligheden er burgerboller a la brioche.
Altså bagt med smør og med den helt rigtige bløde konsistens og fylde.
Bollerne kan bages som små burgerboller til sliders, eller som mere almindelige burgerboller.
Du kan enten rulle dejen ud med en kagerulle (den er meget nem at arbejde med), eller forme boller, som du så trykker flade på en bageplade med bagepapir.
Uanset hvad så har du de allerbedste burgerboller.
Opskriften giver cirka 20 mini burgerboller - eller 10 almindelige.
Til de bløde burgerboller med sesam skal du bruge:
1,5 deciliter lunkent vand
25 gram gær
300 gram hvedemel
1 teskefuld salt
3 æg
150 gram meget blødt smør
+ 1 æg til pensling
Sesam
Sådan bager du bløde burgerboller med sesam:
- Dejen er meget nem at lave, og du rører den blot sammen med en grydeske. Kom lunkent vand og gær op i en skål, og rør det godt sammen.
- Vej hvedemel af i en anden skål, og bland saltet i. Rør halvdelen af melet ind i dejen.
- Rør så gradvist æggene i ét ad gangen, derefter det meget bløde smør, og til sidst resten af melet. Rør dejen godt sammen, læg et viskestykke over, og sæt til hævning i 45 minutter til dejen har cirka dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og saml den hurtigt uden at ælte for meget.
- Rul ud med en kagerulle i cirka et par centimeter tykkelse, og udstik burgerboller, som sættes på bageplade med bagepapir.
- Eller del dejen i mindre stykker, som trilles til boller, der trykkes flade på bagepladen med bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg og mælk, og drys med sesam. Læg et viskestykke over, og lad burgerbollerne hæve i 25 minutter.
- Du kan som sagt både lave de små burgerboller (sliders), eller de mere almindelige.
- Bag burgerbollerne til de gyldne og lækre, og det tager tager omkring 15 minutter ved 200 grader varmluft - selvfølgelig afhængig af størrelsen.
Lad burgerbollerne køle af på en rist.