Sådan laver du den bedste dej til pizza, der giver dig en sprød pizzabund. Her er samtidig de gode råd til bagningen af den perfekte pizza.
Uden en god dej til pizza får du aldrig en god og sprød pizza. Sådan er det.
Her er opskriften på den helt rigtige dej til sprød pizza, og samtidig en stribe råd til bagningen, så du altid ender op med en super god pizza.
Ingredienser til dej til pizza
5 deciliter lunkent vand
30 gram gær
1 kilo italiensk hvedemel tipo 00
3 spiseskefulde olivenolie
2 teskefuld salt
1 teskefuld sukker
Fremgangsmåde
- Vi starter med dejen, som er bedst at ælte sammen på en røremaskine. Kom lunkent vand på cirka 38 grader op i skålen, og smuldr gæren ud i vandet. Rør gæren ud ved høj hastighed.
- Skru ned for hastigheden, og ælt nu gradvist mel ind i dejen. Du skal ikke bruge et helt kilo, men en 800-900 gram. Resten bruger du til drys på bordet, så dejen ikke hænger fast. Men tilfør mel indtil dejen er galt og smidig. Kom også olivenolie, sukker (fungerer som smagsforstærker) og salt. OBS: Kom aldrig salt i gærvandet, da det kan slå gærcellerne ihjel, og så ender du op med en kedelig pizza.
- Og her er det vigtigt, at du ælter pizzadejen i lang tid. Det tager mindst 10 minutter.
- Smæk et viskestykke over, og lad nu pizzaen hæve i en times tid. Du kan også tilføre lidt mindre gær, og lade pizzaen hæve i længere tid, det bliver dejen bestemt ikke dårligere af.
- Tænd ovnen på max. varme, da pizzaer altid bages ved høj varme. Min ovn går op til 275 grader, og det giver en fremragende pizza.
- En rigtig sprød pizza får du ved at bage den på en pizzasten eller bagesten, som varmes grundigt op i ovnen inden du kommer pizzaen på.
- Undlad at bruge en kagerulle til udrulningen, da du slår meget luft ud af dejen. Brug i stedet hænderne, og bred pizzaen ud.
- Og kom så ikke alt for meget tomatsauce eller pizzasauce på pizzaen. Så kan det nemlig være svært at bage den sprød, da den i stedet kan begynde at "koge".
- I det hele taget er det klogt ikke at overfylde pizzaen, da det går ud over sprødheden.
- Bag pizzaen til den er sprød.
Pizzaen på billedet er bagt med lidt tomatsauce, finthakkede fed hvidløg og oregano.
Efter bagning er den toppet med rucola, tomater og parmaskinke. Helt simpelt. Vildt lækkert.
Se også mine opskrifter på: