Måske verdens bedste marmorkage, og den får det flotteste mønster. Bagt med chokolade i stedet for kakao, og derfor er denne marmorkage særlig god.
Det er sin sag at kåre den bedste marmorkage, men denne her kandiderer voldsomt til førstepladsen når vi taler om en lækker marmorkage.
Bagt med en rigtig sandkagedej, hvor noget af dejen vendes med smeltet chokolade.
Jo, du læste rigtigt. Her er der ikke tilsat kakao, men derimod ægte chokolade, der smeltes og vendes i en tredjedel af dagen.
Det giver marmorkagen noget særligt - og glæd dig samtidig til det flotte mønster, når du skærer de fine skiver af kagen.
Den bedste marmorkage skal nok hurtigt få ben at gå på, men den bør række til seks kagesultne personer.
HUSK: Ingredienserne skal helst have stuetemperatur, så tag smør og æg ud af køleskabet i god tid!
Opskrift på den bedste marmorkage
Ingredienser
- 200 gram smør blødt smør
- 200 gram sukker
- 5 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver med top på
- 2 teskefulde vaniljesukker
- Lidt salt
- 80 gram mørk chokolade 70% kakao
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
- Smelt den mørke chokolade ved lav varme i en lille gryde - eller gør det i mikroovnen. Stil til side.
- Kom blødt smør og sukker i skålen til din røremaskine, og rør det godt sammen med påsat spartel. Altså ikke dejkrog.
- Pisk derefter et æg i ad gangen. Hvert æg skal blot lige være rørt godt ind, hvorefter det næste tilsættes.
- I en anden skål blandes hvedemel med bagepulver, vaniljesukker og en smule salt.
- Tag skålen af røremaskinen og find en dejskraber frem. Her skal du nu forsigtigt vende hvedemelsblandingen i dejen, så der ikke er synligt mel tilbage.
- Tag ca. en tredjedel af dejen fra, og kom den i en anden skål, hvor den vendes sammen med den smeltede chokolade.
- Kom chokoladedejen ned til den øvrige dej, og med en dejskraber tager du nu bare et par tag rundt, så dejen kun lige bliver marmoreret. Så kun to gange, hvor du blander de to slags dej til den bedste marmorkage sammen.
- Beklæd en brødform med bagepapir og fyld dejen i. Træk eventuelt lige dejskraberen på langs i marmorkagen i midten - så revner kagen nemlig her. Og det er pænest.
- Stil din marmorkage ind midt i ovnen, og nu skal den bage i ca. 45 minutter ved 180 grader varmluft. Stil en kødnål i den for at tjekke om den er færdigbagt - hænger der lidt dej ved, skal den have et par minutter mere. Men bag den heller ikke unødvendigt længe, for så blive den marmorkage mere tør.
Note
Verdens bedste marmorkage med chokolade i stedet for kakao køles lidt af.
Derefter kan du skære de flotteste skiver af marmorkagen, som du aldrig har smagt bedre.
Vild med kage? Se også disse opskrifter:
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Lækre BBQ kartofler med barbecue sauce
Sådan bager du hvedeknopper til varme hveder
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Ser godt ud,den vil jeg lāne
Altid gode og let forståelige opskrifter