Se hvordan du laver de lækreste muffins med banan og små stykker af mørk chokolade. Opskriften er med lidt muscovado sirup, der gør kagerne perfekte.
Opskriften giver 12 lækre muffins med banan.
Ingredienser til muffins med banan
3 hele æg
150 gram almindeligt hvidt sukker
2 teskefulde vaniljesukker
100 gram smeltet smør
2 bananer
175 gram hvedemel
2 teskefulde bagepulver
100 gram mørk chokolade (jeg har brugt chokolade med en kakaoprocent på 44)
1 spiseskefuld muscovado sirup
+ 2 teskefulde rørsukker til drysning
Fremgangsmåde
- Kom æggene i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det luftigt. Det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Mos bananerne og hak chokoladen groft, så du får små stykker af chokolade i dine muffins. Det er ret lækkert.
- Læg el-piskeren til side, og find dejskraberen frem. Bland hvedemelet med bagepulveret og rør det forsigtigt ud i dejen.
- Rør så gradvist det smeltede smør ind i dejen, og vend lige så forsigtigt chokoladestykkerne i.
- Mos bananerne groft med en gaffel (det er bedst at bruge modne bananer!), og bland dem i dejen.
- Til sidst tilsætter du en gavmild spiseskefuld muscovado sirup, og rører det rundt.
- Fordel dejen i muffinsforme. Den rækker til enten 12 almindelige, runde muffinsforme - eller 8-9 af de smarte firkantede, som du kan se på billedet herunder.
- Drys dem med lidt rørsukker.
- Bag nu de lækre muffins med banan i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 17 minutter, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen og varmen i din ovn. Tjek kagerne er færdige ved at stikke en strikkepind eller kødnål ned i midten af en muffin, og hvis der ikke hænger dej fast, ja så er de klar til at komme ud af ovnen.
Lad dem køle af på en rist inden indtagelse.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Muffins med banan
Hej
Jeg har forgæves søgt efter firkantede muffinsforme som du har bagt bananmuffins i.
Hvor mon jeg kan købe dem!
Vh Jette