Banan kage med chokolade er en saftig og svampet kage, der her er bagt med mørk chokolade og valnødder. En rigtig god kage.
Har meget modne bananer liggende? lad være med at smide dem ud, og bag i stedet denne dejlige banan kage med chokolade.
Røres hurtigt sammen med banan, valnødder og chokolade, hvorefter den bages i cirka 40 minutter.
Opskriften giver en lille banan kage i form, men du kan jo overveje at lave en dobbelt portion.
Kagen skal nok blive spist.
Se også opskriften på den klassiske banankage.
Til banan kage med chokolade bruges
100 gram sukker
2 teskefulde vaniljesukker
100 gram blødt smør
2 hele æg
125 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
1 moden banan, som du moser med en gaffel
50 gram finthakkede valnødder
50 gram grofthakket mørk chokolade
Bagetid for banan kage: 40 minutter ved 180 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Kom sukker, vaniljesukker og det bløde smør op i en skål, og pisk det godt igennem med en håndmikser.
- Kom så æggene i, og pisk det luftigt. Nu kan du lægge håndmikseren til side, og finde en grydeske frem.
- Kom de finthakkede valnødder og det grofthakkede chokolade til vores banankage op i dejen, og rør det godt rundt.
- Mos bananen med en gaffel, og kom bananmosen op i dejen, og rør rundt igen.
- Bland hvedemel og bagepulver, og vend det forsigtigt rundt i dejen.
- Smør en lille form og drys siderne med sukker.
- Tænd ovnen ved 180 grader varmluft, og når ovnen er varm, skal din banan kage bages midt i ovnen i cirka 40 minutter.
- Tag kagen ud og køl den lidt af inden servering. Banankagen er dejlig som nybagt, men også fin dagen efter.
Opskriften her giver en lille formkage, men du kan også bage en dobbelt portion, og så lave din banan kage i en springform. Her er bagetiden så længere.
Hvordan mærker man om kagen er nok? Tag en kødnål eller strikkepind, og stik den midt i kagen. Hvis der ikke følger dej med når trækker den op igen, ja så er kagen færdig.