Banancookies med chokolade og nødder smager så godt, at alle kan være med. Og så er de tilmed hurtige at lave, når man bliver lækkersulten.
Banancookies tager ikke lang tid at lave. Under en halv time og så har står du med en bageplade fuld af duftende cookies.
Jeg kommer altid mørk chokolade og valnødder i disse cookies, men du kan sagtens udelade nødderne uden at ændre på resten af opskriften.
Og så kan den mørke chokolade selvfølgelig byttes ud med lys. Dog klæder banan og mørk chokolade hinanden utrolig godt.
Brug en moden banan, ja, den må godt være overmoden, så undgår du madspild og får tilmed en endnu bedre banansmag.
Opskrift på banancookies
Ingredienser
- 40 gram smør - blødt
- 1,25 dl brun farin
- 1 æg
- 1 banan
- 225 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 80 gram chokolade - hakket
- 30 gram valnødder - eller mere efter smag
Sådan gør du
- Blend bananen sammen med det bløde smør. Tilsæt et æg og rør det godt sammen.
- Tilsæt brun farin og rør igen.
- Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker - hæld det ned til massen i den anden skål. Rør rundt.
- Hak chokoladen og valnødderne groft og tilsæt dem i dejen.
- Placer små klatter dej på en bagepapirsklædt bageplade. Brug to teskeer til at få dejen ned på bagepladen. Hvis du laver store cookies, bliver der ca. 12 stk. Laver du dem små, skal de bage kortere tid. Her vil der ca. være 18-20 stk.
- Bag ved 180 grader i 10-15 minutter, og nu kan du spise dine nybagte banancookies.
Tip
Banancookies skal ikke være helt flade, de skal være det, amerikanerne kalder chewy - altså have et godt bid.
Du skal huske at bruge en god, moden banan, så de får den helt rigtige sødme.
Se andre opskrifter på cookies:
Amerikanske cookies med chokolade
Lækre bananmuffins med eller uden chokolade

Ditte
Ikke en god opskrift. Der er alt for meget mel i og man får mere boller end cookies. Kan desværre ikke anbefales 😬
Rebecca
Hej.
Det virker som der er noget galt med regnskabet i opskriften. 675 gram mel til 36 cookies, så ender man med 36 banan boller.
Jolanda
Hej Holger.
De ser lækre ud, men 2,25 g hvedemel....
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Ups - den er rettet nu 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger