Se her hvordan du nemt laver bagte rodfrugter med baconsvøb. Her binder du skiver af bacon om stave af rodfrugter, og bager dem møre i ovnen.
Bagte rodfrugter med baconsvøb er lækkert tilbehør til maden, og så disse bundter med rodfrugter meget nemme at lave.
Rodfrugterne samles og omvikles med baconskiver, hvorefter de bages møre i ovnen. Det kan da næsten ikke blive nemmere.
Andre rodfrugter kan også anvendes, og her er blandt andet persillerod perfekt.
Opskriften giver 8 stk., hvilket passer fint til fire personer. Men det er nemt at lave flere.
Opskrift på bagte rodfrugter med baconsvøb
Bagte rodfrugter med baconsvøb
Ingredienser
- 1 rødbede - skrællet og skåret i bjælker
- 1 gulerod - skrællet og skåret i bjælker
- 1 stor pastinak - skrællet og skåret i bjælker
- 1 pakke bacon - i skiver
- timian
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Bland gulerodsbjælkerne med pastinak, dryp med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber - vend det godt sammen med fingrene.
- Dryp rødbederne med lidt olie og krydr med lidt salt og friskkværnet peber - ved at holde dem adskilt fra de andre rodfrugter - bliver det hele ikke rødt.
- Lav små bunker af rodfrugterne, kom lidt frisk timian ved og vikl en skive bacon om.
- Læg på en bageplade med bagepapir. Bagte rodfrugter med baconsvøb skal have ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen. Rodfrugterne skal være gyldne og møre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Bagte rodfrugter med baconsvøb servere straks, og de er gode som tilbehør til stort set alle kødretter.
Serveres evt. til bøffer, koteletter og meget andet.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: