Bagte persillerødder, squash og gulerødder er perfekt og fedtfattigt tilbehør til blandt andet stegt kyllingebryst. Her krydret med timian.
Bagte persillerødder er super dejligt tilbehør, og i det hele taget er rodfrugter jo fremragende at bage i ovnen.
Udover persillerødderne er denne opskrift med blandt andet gulerødder og squash.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på bagte persillerødder og rodfrugter
Bagte persillerødder, squash og gulerødder
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 3-4 persillerødder
- 3-4 gulerødder
- 1 squash
- 1 håndfuld frisk timian finthakket
- 1 teskefuld tørret oregano
- olivenolie
- 2 spiseskefulde æbleeddike
- 2 teskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at rengøre dine rodfrugter. Skrub og skyl dem under rindende koldt vand, og skær top og bund af persillerødderne og gulerødderne. Skær enderne af din squash.
- Del persillerødder og gulerødder på langs, og skær dem ud i mundrette stykker.
- Tilsvarende med din squash - del den på langs, og skær passende stykker ud. Ikke for små - ikke for store. Vær dog opmærksom på, at squash bliver hurtigere mør end persillerødder og gulerødder, og derfor må squash-stykkerne godt være en anelse større.
- Kom det hele op i et ildfast fad. Hæld en god sjat olivenolie ud over rodfrugter og squash. Kom æbleeddike, timian, eventuelt oregano, rørsukker, salt og friskkværnet peber på, og massér det godt rundt med fingrene.
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og nu skal persillerødder, squash og gulerødder bare stå der og hygge sig i 30-35 minutter.
- Tag rodfrugterne ud - og de er klar til servering.
Lidt fakta om rodfrugter
Du kan gøre det samme med persillerod, som du kan med kartofler. Det vil sige du kan stege den, bage den i ovnen, lave den til mos, frittere den - den kan klare det hele.
Den lugter og smager lidt af persille og det er tilfældigt. De er nemlig af samme familie, og mange forveksler den med pastinakker. Forskellen er dog blandt andet, at persillerødderne ikke er så søde i smagen.
Persillerod indeholder en hel del C- og E-vitaminer, og store mængder folat, som blandt andet er godt for gravide.
Persillerødderne skal helst opbevares i køleskabet, hvor holdbarheden er 2-3 uger.
Kom med din kommentar her