Her er opskriften på bagermester Hardy Christensens pebernødder fra bageriet i Nørre Nebel. Verdens bedste pebernødder, hvis du spørger mig.
Op mod jul var der travlt i bageriet i Nørre Nebel i Vestjylland, hvor bagermester Hardy Christensen og hans medarbejdere blandt andet skulle have bagt pebernødder.
Pebernødderne var en fast bestanddel af sortimentet i bagerbutikken i Bredgade i den vestjyske by, som den jo er så mange andre steder.
Og her får du den originale opskrift på Hardys pebernødder, og det er heldigvis en ganske let opskrift at gå til.
Ingredienser til bagerens pebernødder
200 gram sukker
100 gram blødt smør
500 gram hvedemel
5 gram hjortetaksalt
5 gram kanel
5 gram nelliker
5 gram stødt ingefær
5 gram kardemomme
25 gram vaniljesukker
Lidt peber
200 gram sødmælk
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og blødt smør sammen, brug gerne en elpisker.
- Vej de øvrige ingredienser (minus sødmælk) af i en skål, og vend det godt sammen.
- Kom det derefter ned det sammenpiskede smør og sukker, og kom også mælken ved.
- Ælt nu dejen let sammen med hænderne, indtil den er samlet.
- Vej dejen af i stykker på ca. 100 gram.
- Tril hver klump dej til cirka 50 centimeters længde, hvorefter de snittes i en centimeter tykke stykker.
- Stilles på bageplade med bagepapir og bages 10 minutter ved 200 grader varmluft.
De færdigbagte pebernødder opbevares i en lukket beholder, hvor de holder sig sprøde.
Se også opskrifter på: