Her er en nem opskrift på hjemmelavede bagels med kanel. Bagels stammer oprindeligt fra Polen, og minder om donuts. Se her hvordan du bager dem selv.
Hjemmelavede bagels er super lækre og er nemme at lave.
Oprindeligt stammer bagels fra Polen, hvor jøderne stod bag.
Brødene minder en helt del om de populære donuts, men typisk skæres en bagel op og fyldes med lækkert pålæg.
Opskriften giver 8 lækre bagels, som smager fantastisk når de er skåret over og ristet på begge sider. Nydes eventuelt med smør.
Du kan bage dem uden kanel og rosiner, hvis du mere er til det.
Opskrift på bagels
Bagels - nem opskrift på hjemmelavede bagels
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Smuldr gæren og opløs den i lidt af det håndvarme vand.
- Rør resten af vandet i sammen med sukker, salt, kanel og rosiner.
- Tilsæt ølandshvedemelet og rør rundt. Tilsæt så det almindelige hvedemel lidt efter lidt, til dejen har en konsistens så den kan æltes.
- Tag den ud på bordet og ælt den til en glat og sej dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i ½ time.
- Slå dejen ned og del den i 8 stykker. Tril hvert stykke til den er ca. 15 cm. lang og 1½ cm. i omkreds.
- Form dejen til en ring og sørg for at trykke enderne godt sammen. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og dæk igen med et fugtigt klæde. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Kom ca. 4 liter vand i en gryde og bring det i kog. Skru ned, til middelvarme.
- Kom 4 ringe i gryden af gangen og kog dem ved svag varme i 5 minutter - de skal IKKE vendes i gryden.
- Tag dem op med en hulske og sæt dem igen en bageplade med bagepapir.
- Pensl dem med let sammenpisket æg og sæt dem så i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Skriv din mening - på forhånd tak.