Prøv lige denne lækre opskrift på bådkartofler med hvidløg og timian, hvor de små kartoffelbåde vendes med presset hvidløg.
Bådkartofler med hvidløg og timian er nemme at lave, og her har jeg skåret dem af små kartofler med skræl.
Kartoflerne passer godt til bøffer og oksestege, hvor de er glimrende tilbehør sammen med en lækker salat.
Opskriften er til fire personer.
Til bådkartofler med hvidløg og timian skal du bruge:
600 gram små kartofler med skræl
5 fed hvidløg
4 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde tørret timian
Groft salt
SÅDAN HER har du aldrig lavet hasselback kartofler
Sådan laver du bådkartofler med hvidløg:
De små kartofler vaskes rene for jord, og duppes tørre i et rent viskestykke. Derefter deler du kartoflerne i kvarte. Du kan selvfølgelig også anvende lidt større kartofler, som skæres i tynde både, men måske skal de så steges lidt længere tid i ovnen.
Bådkartoflerne kommes i en skål, hvor de vendes med olivenolie. Pres så hvidløgsfed ned til kartoflerne, og vende dem godt rundt sammen med timian, så smagen fordeles godt.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel bådkartoflerne jævnt på pladen, så de ikke rører hinanden. Drys lidt groft salt over.
Bag kartoflerne midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter. Stik i dem for at mærke om de har fået nok, og giv dem ellers nogle minutter mere.
SERVER BÅDKARTOFLER MED HVIDLØG TIL langtidsstegt oksefilet eller grillet oksemørbrad
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemme)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.