Prøv lige denne lækre opskrift på bådkartofler med hvidløg og timian, hvor de små kartoffelbåde vendes med presset hvidløg.
Bådkartofler med hvidløg og timian er nemme at lave, og her har jeg skåret dem af små kartofler med skræl.
Kartoflerne passer godt til bøffer og oksestege, hvor de er glimrende tilbehør sammen med en lækker salat.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til bådkartofler med hvidløg
600 gram små kartofler med skræl
5 fed hvidløg
4 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde tørret timian
Groft salt
Fremgangsmåde
- De små kartofler vaskes rene for jord, og duppes tørre i et rent viskestykke. Derefter deler du kartoflerne i kvarte. Du kan selvfølgelig også anvende lidt større kartofler, som skæres i tynde både, men måske skal de så steges lidt længere tid i ovnen.
- Bådkartoflerne kommes i en skål, hvor de vendes med olivenolie. Pres så hvidløgsfed ned til kartoflerne, og vende dem godt rundt sammen med timian, så smagen fordeles godt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel bådkartoflerne jævnt på pladen, så de ikke rører hinanden. Drys lidt groft salt over.
- Bag kartoflerne midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter. Stik i dem for at mærke om de har fået nok, og giv dem ellers nogle minutter mere.
De færdigstegte bådkartofler med hvidløg serveres straks.
Se også mine opskrifter på: