Her får du en nem opskrift på aubergine lasagne, der er en eggplant lasagne helt uden pastaplader og kød. En rigtig god og lækker vegetarret.
Aubergine lasagne - eller eggplant lasagne - er en virkelig lækker ret, der laves uden kød.
Det er også en lasagne uden pastaplader eller lasagneplader, og altså en himmelsk god vegetarret.
Auberginelasagnen er ikke besværlig at lave, selvom det måske kan se sådan ud.
Start i god tid med denne ret, for auberginerne skal stå og trække i et par timer, inden de kan tilberedes. Men her passer de jo sig selv.
Og tiden er det hele værd, for den fantastiske eggplant lasagne smager vildt godt.
Opskrift på aubergine lasagne
Ingredienser
- 3-4 aubergine - alt efter størrelse
- 3 spsk. groft salt
- 1½ dl sødmælk
- 1½ dl panko rasp - eller almindelig rasp
- 1½ dl hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 300 g ricotta - ost
- 1 æg
- 1½ dl mozzarella - revet
- ¾ dl parmesan - frisk og fintrevet
- ½ liter tomatsauce - hjemmelavet tomatsauce eller din yndlings færdigkøbte
- 200 g spinat - fra frost, optøet
- solsikkeolie - eller majsolie, til stegning
Desuden
- 2½ dl mozzarella - revet
Sådan gør du
- Skræl auberginerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Kom skiverne i en stor sigte, drys med groft salt, og vend dem godt rundt, så saltet bliver godt fordelt. Lad dem stå og trække i 2 timer. Så får du den bedste aubergine lasagne.
- Når auberginerne har trukket, skylles saltet af, og de duppes helt tørre.
- Hæld olie i en pande, så det står ca. 1 cm. op ad kanten, og varm det op ved middel varme.
- Hæld mælk i en dyb tallerken og bland mel, rasp, salt og friskkværnet peber i en anden dyb tallerken.
- Når olien er varm, dyppes aubergineskiverne først i mælk og derefter i raspen, inden de lægges i olien.
- Lad dem stege i ca. 5-7 minutter på hver side, til de bliver gyldne. Vend dem kun en gang, så bliver paneringen pænest.
- Beklæd en bagerist eller en bageplade med et par lag køkkenrulle, og læg aubergineskiverne derpå, når de er færdigstegte, så de kan dryppe af.
- Tø den frosne spinat op i microovnen sammen med et par spsk. vand i 4½-5 minutter. Pres den optøede spinat godt fri for væde.
- Bland ricotta med de 2 slags mozzarella ost, æg, parmesan, salt og friskkværnet peber.
- Bunden af et ovnfast fad dækkes med tomatsovs, hvorpå der lægges et lag aubergineskiver med lidt luft imellem. De skal ikke røre hinanden. Nu er du godt på vej md din eggplant lasagne.
- Læg derefter lidt ricotta-blanding på hver skive, og glat det lidt ud. Kom ikke for meget på, for så flyder det ud. Fordel derefter noget spinat over, og læg så endnu en aubergineskive på hver stak.
- Forsæt med endnu et lag, og slut af med en aubergineskive.
- Kom et par spiseskefulde tomatsovs på hver stak, og drys så dem alle med lidt mozzarella.
- Den lækre aubergine lasagne bages i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i 40-45 minutter.
- Hvis osten bliver for mørk, kan der lægges lidt stanniol over til sidst.
Næringsindhold
Tips
Server den færdig aubergine lasagne (eggplant lasagne) rygende varm med en grønt salat og evt. hvidløgsbrød til.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments