Appelsinris er en nem dessert, som minder om risalamande, men den er meget nemmere at lave, da der bruges kogte ris i stedet for risengrød.
Appelsinris er for os, der elsker risalamande, men ikke gider koge risengrød og hakke mandler først.
Princippet er det samme: Kogte ris vendt i flødeskum, men her bruges blot almindelige hvide, kogte ris i stedet for grødris kogt til grød.
Flødeskum og appelsiner er det perfekte miks mellem sødt og syrligt, og risene giver en god konsistens. Så hermed en gammel, dansk dessert, som gør smagsløgene glade.
Opskrift på appelsinris
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
- 4 dl ris - kogte, hvide ris
- 4 appelsiner - i tern
Sådan gør du
- Kog ris efter pakkens anbefalinger. Ca. 15 minutters kogetid og 5 minutters trækketid. Skyl risene i koldt vand bagefter, ryst vandet godt af, og kom dem på køl, mens du laver resten.
- Pisk fløden med vaniljesukker og sukker. Du kan begynde med en halv spiseskefuld vaniljesukker og så smage til med mere, når appelsinerne er blandet i skummet.
- Når flødeskummet er cremet og lettere stift, skærer du appelsiner i tern. Husk at fjerne det yderste, hvide lag. Hvis du vil gøre dig ekstra umage, kan du fjerne alle hinderne mellem appelsinbådene, før du skærer i tern.
- Vend appelsinerne i flødeskummet, smag til og server appelsinris med revet appelsinskal henover, eventuelt også spiselige blomster som orange stedmoderblomster, hvis de er i sæson.
Tip
Hvis du er vild med konceptet ris og flødeskum, kan du variere desserten på et utal af måder. Brug for eksempel bærkompot eller hele bær i stedet for appelsiner.
I gamle dage blev desserten kaldt for Ris a la Malta. Mit gæt er, at navnet er inspireret af risalamande.
Se andre traditionelle og lækre desserter:
Opskrift på de bedste pandekager
Frisk citronfromage med flødeskum

Comments
No Comments