Æbler og spidskål er gode makkere i salatskålen. Her indgår de i en salat sammen med tørrede tranebær og cashewnødder.
Det er lige får man blot kan lave en salat udelukkende med æbler og spidskål. Helt simpelt og enkelt.
Her har jeg dog mikset op med lidt tørrede tranebær og en håndfuld cashewnødder. Andre nødder kam også bruges, og tranebær kan erstattes med rosiner.
Opskriften er til fire personer.
Til salat med æbler og spidskål skal du bruge:
En halv spidskål
2 gode æbler (gerne danske og økologiske)
En håndfuld tørrede tranebær
En håndfuld cashewnødder
Citronsaft
Olivenolie
Sådan laver du den bedste salat med æbler og spidskål:
Fjern eventuelt de yderste par blade på spidskålen, og snit halvdelen af kålen i meget tynde strimler. Klem dem let bløde mellem fingrene, og læg kålstrimlerne i salatskålen.
Æbler deles i kvarte og udkernes. Skæres i mindre stykker og kommes ved spidskålen.
Dryp lidt citronsaft og olivenolie over.
Derefter drysses en håndfuld tørrede tranebær og tilsvarende en håndfuld cashewnødder over. Cashewnødderne kan sagtens skiftes ud med eksempelvis peanuts.
En fremragende salat med æbler og spidskål, der er så simpel at lave. I salaten kommes også lidt tørrede tranebær og sprøde cashewnødder. Foto: Guffeliguf.dk.