Her er den bedste æblegrød opskrift. Æblegrøden laves af syrlige æbler, rørsukker og en vaniljestang, og grøden er virkelig velsmagende.
Til denne æblegrød opskrift skal du bruge:
Cirka 1 kilo syrlige, danske æbler
1 deciliter koldt vand fra hanen
150 gram økologisk rørsukker
1 vaniljestang
Sådan laver du verdens bedste æblegrød med min æblegrød opskrift:
Vask æblerne og skær top og bund af dem. Skræl så æblerne, og skær dem i kvarte, hvorefter du fjerner kernehuset.
Del æblebådene i mindre stykker og kom dem i en gryde med en deciliter koldt vand.
Tilsæt også rørsukker.
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv, og kom både korn og vaniljestang ned til æblerne.
Kog langsomt op, og lad nu æblegrøden småsimre under låg i cirka 20 minutter.
Fjern vaniljestangen, og rør rundt i de udkogte æbler, så de samles til en grød.
Smag derefter æblegrøden til med rørsukker, men det er ikke sikkert du ønsker grøden mere sød. jeg plejer i hvert fald ikke at anvende mere sukker.
Anret straks i dybe tallerkner eller dessertglas sammen med mælk, fløde eller letpisket flødeskum.
Eller hæld på små glas og stil køl, så du serverer æblegrøden kold senere. Den er nemlig en fremragende dessert.
Den bedste æblegrød opskrift. Syrlige æbler, der koges sagte ind til grød sammen med en smule vand, økologisk rørsukker og en vaniljestang. Det er den perfekte æblegrød. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her