Her er en skøn opskrift på æbleboller med kanel, og det er en lidt sundere udgave af boller. Inspireret af boller fra Julemærkehjemmet.
Æbleboller med kanel er en lidt sundere version af boller, og denne opskrift er faktisk inspireret af kanelboller, der serveres på Julemærkehjemmet.
På grund af især kanel, smager bollerne lidt af jul, men du kan naturligvis bage og nyde dem året rundt.
Opskriften giver 20 stk.
Opskrift på æbleboller med kanel
Ingredienser
- 50 gram gær
- 1 deciliter olie
- 5 deciliter mælk
- 1 teske sukker
- 1 spiseske salt groft
- 700 gram hvedemel måske lidt mere, mængden kan variere
- 200 gram rugmel
- 2 spiseske kanel
- 2 mellemstore æbler. revet
- 15 gram bageenzymer kan udelades, valgfrit
Sådan gør du
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt olie, sukker og salt.
- Tilsæt rugmel, kanel og de revne æbler.
- Hvis du bruger bageenzym så bland det i hvedemelet.
- Bland hvedemelet i dejen lidt efter lidt og ælt det godt. Dejen må godt være lidt klisteret.
- Dejen til dine æbleboller med kanel stilles til hævning under husholdningfilm og et viskestykke i ca. 30 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og form 20 boller.
- Stilles til efterhævning i 30 minutter.
- Bages ved 180 grader varmluft i 15 - 18 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte æbleboller med kanel køles af på en rist inden de nydes.
Du kan i øvrigt også pensle æbleboller med lidt æg inden de bages.
Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
Se også disse opskrifter på boller: